Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

VERSENYZŐ

Oroszországi Föderáció - Российская Федерация

Versenyző:
Magomedzagir Dzhaparov
Ló neve: 
Jussuf VIII-2
Ló kora: 
7
Ló neme: 
kanca
Ló fajtája: 
Shagya-arab
Ló tulajdonosa: 
Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Versenyző bemutatása:

 

 

Lovas: Magomedzagir Djaparov

Dagesztánban született lovas családba, akik Akhal-teke tenyésztéssel már a 80-as évek óta foglalkoznak. Gyerekkora óta lovasként, lóápolóként és zsokéként dolgozott, 2011 óta pedig versenylovak trénereként. 2013-ban a legmagasabb mester-edző kategóriát kapta meg. Lovai 139 alkalommal vettek részt versenyeken 46 győzelemmel és 67 díjazott hellyel. Ő és a lovai fontos versenyek díjazottjai Oroszországban: négy alkalommal Derby-n különböző versenypályákon Oroszországban, Nagy Nyári díj, Oaks, kétszer President Cup - orosz Argamak, Sprinter díj, Criterium, Champions Cup, Jockey Club díja, 1 Crown Prize, stb.

 

Csapatvezető: Artur Baboev

Világhírű lovas fotós. Ő a szerzője a "Golden Horse: The Legendary Akhal-Teke" című könyvnek, amely megjelent angol és német nyelven és különböző díjakat nyert művészeti és állat-könyv témában. Nemzetisége szerint a karacsáj néphez tartozik, amelynek kultúrája elválaszthatatlanul kapcsolódik a lovakhoz.

 

Lova: Jussuf VIII-2

született: 2009.06.08. | apja: Jussuf VIII | anyja: 271 O’Bajan XVIII

Idén kirobbanó formában vagyok, egy rutinos Vágta- ló aki a sebesség szerelmese. Régi vágyam megnyerni a futamot és szeretném bebizonyítani a gyorsaságom.