Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

VERSENYZŐ

Szlovák Köztársaság - Slovenská republika

Versenyző:
Rýdzy Dušan
Ló neve: 
Shagya VI-1
Ló kora: 
7
Ló neme: 
kanca
Ló fajtája: 
Shagya-arab
Ló tulajdonosa: 
Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Versenyző bemutatása:

 

 

Lovas: Rýdzy Dušan

“A lovasunk Rýdzy Dušan, mindenki Charley néven ismeri, egész életét a lovaknak szentelte. A lovak mellett dolgozott mint istállómester. Amikor megszűntek nálunk a szövetkezetek és a lótenyészet tönkrement, hamar hajléktalan lett. Alkalmi munkákból tartotta el magát. Egy jó barátom hívta fel a figyelmem rá, így került hozzám a tanyámra. Újra teljesült a vágya, hogy lovak közelében lehessen. A tanyámon 9 lovunk van és szabadidő lovaglással foglalkozunk. Apróhirdetésben találtunk egy lovat, amely "használhatalan vad lónak" volt elkönyvelve. Megvettük, Charley naponta kényeztette, dédelgette és csodák csodája a Pejkó lovat megülte. Beneveztünk a Felvidéki vágtára, ahol ezzel a lovunkkal megnyerte a nemzetközi futamot.” /Mikécz Pál/

A Felvidéki Vágta szlovák kvalifikációs futamát nyerve került be a nemzetközi futamba.

 

Csapatvezető: Mikécz Pál

Rólam, mint csapatvezetőről csak annyit, hogy 30 évvel ezelőtt vettem egy tanyát a Kis Duna partján és miután elhagytam a várost, megvalósítottam gyermekkori álmomat, hogy lovaim legyenek. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy részt vehetünk a Budapesti vágtán.

 

Lova: Shagya VI-1

született: 2009.03.19. | apja: Shagya VI | anyja: 198 Grevinnan Katitza

Minden évben indultam a Nemzetközi futamban, tapasztalt versenyzőnek számítok. Tavaly bejutottam a döntőbe is. Esélyesnek érzem magam a nyerésre, igazi vágtára termett alkatommal ez nem lehetetlen.