Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Húsz éve ül lovon, de ez most egész más lesz

Tovább bővül a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában indulók köre. Sipos Imre, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója, az Operettszínház tagja, a Magyar Lovas Színház, valamint a Nemzeti Lovas Színház állandó fellépője már húsz éve lovagol, de most először vesz részt olyan lovas versenyen, ahol szerinte valójában nem a lovasok, hanem a lovak versenyeznek egymással.

„Aki lovagol, az tudja, hogy húsz év tapasztalatával is ki lehet repülni a nyeregből, ha valaki nem elég körültekintő. Figyelni kell magunkra, egymásra. Ha sikerül a lovon maradni, akkor meg már bármi megtörténhet. Mi nem úgy állunk a rajthoz, mint a galopposok, akik hetek, hónapok óta erre trenírozzák magukat és a lovaikat. Ha olyan lovat kapok, amelyik jól megy, igyekszem nem elrontani a ló mozgását és akkor célba érünk. Ez a versenyzés egészen más lovaglást kíván, mint amihez bármelyikünk szokva van. Mi a csizmánkat és a derekunkat használjuk lovaglás közben, amire itt pont nincs szükség. Felsőtestből kell jól mozogni, miközben egész máshol kell fogni a szárat, mint megszoktuk.”

 

A színész-rendező részvétele csak néhány hete vált biztossá, előtte tehát nem edzhetett a versenyre, azóta pedig nem tud speciális tréningeket a sűrű programjába iktatni, de így is hetente több alkalommal nyeregbe pattan.

„Egész nyáron vagy színpadon, vagy színpad közelében voltam. Ha nem játszottam, akkor rendeztem, közben a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatójaként az évadot készítettem elő. Sportként az új szerelmem a triatlon. Családi váltóban például megcsináltuk a nagyatádi eXtremeMan-t, ami egy pokolian nehéz triatlonverseny. Ennél persze sokkal fontosabb a lovaglás. 2007-ben lett egy saját lovam, egy akkor négyéves kisbéri félvér kanca, de őt én lovagoltam be, tehát amit tudott, azt miattam tudta, amit rosszul tudott, azt is. Gyakorlatilag rajtam és a fiaimon kívül senki más nem ült rajta. Egy nagyon jó vérvonalból származó ló. A Nemzeti Vágta közönsége számára nem ismeretlen a féltestvére, My Boy Mennydörgés, aki kétszer is nyert a Vágtán. My Boy Römi, a lovam, szintén rendkívül gyors és nagyon okos is hozzá. Ha nem is napi rendszerességgel, de hetente két-három alkalommal biztos, hogy lelovagolom, mert igényli a mozgást” – meséli Sipos Imre, aki ha teheti, jövőre a saját lovával állna rajthoz a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában.

Fotógalériánk az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam edzéséről »

2016. szeptember 10.