Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nagy sikert aratott az első Tisza-tavi Vágta

Július 30-án először startolt el Tiszafüreden a Nemzeti Vágta regionális előfutama, a Tisza-tavi Vágta, amelyet fogathajtó versennyel és látványos lovasbemutatókkal gazdagított program keretében a Tisza-tó partján rendeztek meg. 

Izgalmas és emlékezetes napot tölthettek el a Tisza-tavi Vágta látogatói az üdülőövezeti sportpályán, ahol a Kishuszár Vágtán az Újkígyóst képviselő Makoviczki Ákos győzedelmeskedett. 

A Tisza-tavi Vágta erős mezőnyében elsőként a Kisvárda színeiben lovagló Földes Bence ért célba Suttogó Galileo hátán, a második Sándorfalva-Homokpuszta lovasa Sára Zsolt és lova Cordoba, a harmadik helyezett pedig Tiszaigar színeiben Gálik Laura lett Gazal Cukor nevű lovával. Ők tehát biztosan ott lesznek szeptember 16-18. között Budapesten, hogy településüket képviseljék a Nemzeti Vágta futamain. A rendezés jogán szabadkártyás Tiszafüred képviseletében pedig Gyöngy Tamás versenyezhet majd a Hősök terén.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy példátlan összefogás kísérte a rendezvény helyszínének elkészítését és a program lebonyolítását. Kevesen tudnak arról az országban, hogy Tiszafüreden virágzott valamikor a világ legelső, ma már végleg eltűnt ipara, a nyeregkészítés. Egykori mestereink Mária Terézia udvarában, vagy Szulejmán török szultánnál nyergeikkel erősítették a település jó hírét.

Fotógalériánk a Tisza-tavi Vágtáról »

2016. augusztus 2.