Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Tahitótfalui Vágta – Másodszor a Zablakertben

2015-ben új helyszínre és új időpontra költözött a Tahitótfalui Vágta. Míg korábban az Eperfesztivállal egy időben volt a rendezvény, komoly fejtörést okozott az érdeklődőknek, hogy a különböző helyszíneken lévő két rendezvény közül melyiket válasszák, ezért tavaly óta már a fesztiváltól függetlenül rendezik meg a Nemzeti Vágta területi Elővágtáját.

A Zablakert Lovastanya beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért természetes, hogy idén is itt verseng a régió 12 lovasa, hogy indulási lehetőséget szerezzen településének a Nemzeti Vágta szeptemberi döntő futamaira, a budapesti Hősök terére.

Június 4-én, szombaton egész napos lovas programsorozatot kínálnak az érdeklődőknek. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, az előfutamokat 11 órától, a Tahitótfalui Vágta döntő futamát 16 órától rendezik. Az első három helyen végző lovas indulhat majd a Nemzeti Vágtán, egy településnek pedig a rendező Tahitótfalu adhat szabad kártyát.

A versenyek között lovas bemutatókban is gyönyörködhet a Zablakertbe kilátogató közönség: a Nádasdy Hagyományőrző Huszárok andalúz piaffe bemutatója mellett rendeznek ügyességi versenyt gyermeklovasoknak, suttogó lóidomítás bemutatót tart ifj. Zerinváry Szilárd, és testközelből láthat a közönség lovasíjász-, valamint szimultán fogathajtó bemutatót. Egész nap huszártábor, fegyverkiállítás, kézműves vásár és népi játszóház kínál családi kikapcsolódást. A Tahitótfalui Vágta döntője és eredményhirdetése után pedig táncház és népzenei koncert zárja a programsorozatot.

A rendezvény díszvendége Molnár Gyöngyi, aki 2014-ben Iceman nyergében Tahitótfalunak szerzett győzelmet a Nemzeti Vágtán, idén pedig a Bakonyi Vágta megnyerésével biztosította be Tahitótfalu indulását a Nemzeti Vágtán. A Tahitótfalui Vágta fővédnöke Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, valamint Hadházy Sándor országgyűlési képviselő.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.tahitotfalu.hu

Fotógalériánk a 2015-ös Tahitótfalui Vágtáról »

2016. június 1.