Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Elővágta a Bakony szívében: Molnár Gyöngyi ismét átélte az érzést

Látványos és izgalmas programok várták a pünkösdi hétvégén az érdeklődőket a Bakony szívében. A Nemzeti Vágta idei második előfutamát Zirc-Tündérmajorban rendezték, ahol a kétszeres Vágta-győztes Molnár Gyöngyi győzedelmeskedett.

- A szombati esőzés után, délutánra hála Istennek a felhők elvonultak és rendbe tudtuk tenni a pályát. Vasárnap reggel megérkeztek a lovasok, megtörténtek az állatorvosi vizsgálatok és elkezdődött a verseny – mondták a szervezők.

Tizenhat nevezőből tizenhárom település tudott elindulni: a négy előfutam egyikében négy település, a többi háromban pedig három küzdött meg egymással. Az első helyen Tahitótfalu színeiben Molnár Gyöngyi győzedelmeskedett My Colt Mordály nevű lovával, másodikként Kóny képviseletében Koczor József ért célba Szonjadorral, a harmadik Csetény színeiben Vörös József lett Csipa nevű lovával, negyedikként pedig a Zircet képviselő Takács Zsolt futott be Vas Lady hátán.

- A győzelem a legjobb érzés mindig, most is fantasztikus volt! – kezdte Molnár Gyöngyi. Egy ismeretlen lóval indultam és nem tudtam, hogy mire számíthatok. Úgy látszik, teljesen jól kijövünk egymással – tette hozzá a kétszeres Vágta-bajnok, akiért egész családja a pálya mellett szurkolt a hétvégén.

A Kishuszár Vágta döntőjébe három lovas település jutott, végül Csetény színeiben Vörös Tamara Büszke nevű lovával ért elsőként célba. Vasárnap az esti órákban pedig a Best Off zenekar szórakoztatta a közönséget.

- Hétfőn gyerekügyességi versenyek zajlottak és a borús idő ellenére, néhol a nap kidugta a szemöldökét. A Bolondvágta és ügyességi versenyek tovább színesítették a napot, a környező településekről pedig folklór együttesek és énekesek érkeztek. Délután 5 órakor a 100 Folk Celsius zárta élő koncerttel az eseménysorozatot.

A legnagyobb nézettséget az előfutamok és a döntő hozták, de hatalmas hurrázással zárult a kocsitoló verseny is, melyet most először három Elővágta helyszínen (Bakonyi Vágta, Székely Vágta, Festetics Vágta) is megrendeznek. Zirc-Tündérmajorban Balatonalmádi csapata nyerte el az első helyezést. Továbbá a Rodeo Team csapatának látványos bemutatója - ahol még egy lovaskocsi is lángba borult - is elnyerte a közönség tetszését.

A szervezők szerint minden látogató jó szájízzel távozott a pünkösdi színvonalas programokkal teli eseménysorozatról.

További fotók a Bakonyi Vágtáról »

2016. május 16.