Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Bízunk a gyors felépülésben


A Nemzeti Vágtán 20 futamot rendeztek meg. Volt 16 előfutam, 3 középfutam, és a döntő. 94 lovas volt érdekelt, de mivel a továbbjutás miatt,

egy lovas akár háromszor is rajthoz állhatott, összesen 116-szor tették meg lovasaink, a több mint egy kilométeres versenytávot. Sajnos, közülük ketten szenvedtek olyan balesetet, melynek következtében jelenleg is kórházban lábadoznak. Őket látogatták meg tegnap az esemény szervezői.

Tormási Gyula, Szeged versenyzője, a Nemzeti Vágta első középdöntőjében szenvedett lovas balesetet. A kiváló zsoké csigolyája megsérült, de a gyors és szakszerű orvosi ellátás következtében, maradandó sérülést nem szenvedett, jelenleg kórházban ápolják. A Nemzeti Vágta szervezői folyamatosan tartották a kapcsolatot a szegedi csapattal és az orvosokkal. Természetesen a rendezők meglátogatták a lovast, akinek felépülését nyomon fogják követni, és annak érdekében minden tőlük telhető segítséget megadnak.

Berghoffer Szandra, Litér versenyzője, még korábban, a verseny negyedik előfutamában sérült meg. A tipikus lovas baleset következtében, a hölgy combcsontja törött el. A Nemzeti Vágta szervezői tegnap őt is meglátogatták, neki is átadták a lovasoknak járó oklevelet, és bíznak gyors felépülésében, melyre a versenyzőnek minden esélye megvan.

Az eseményen előforduló többi bukás, ennyire súlyos sérülést nem eredményezett szerencsére. A szakértők véleménye szerint az ilyen jellegű balesetek sajnos velejárói egy ennyire látványos és küzdelmes sportnak, bármilyen pályán is rendezik azt. Természetesen az idei tapasztalatokat nem fogják figyelmen kívül hagyni akkor, amikor már a jövő évi pályát építik. A Vágta bátor versenyzőinek felépüléséről folyamatosan tájékoztatjuk majd a közvéleményt.