Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Augusztusban Április lett a nyerő

Jó időre számítottak a Jászsági Vágta szervezői, de arra nem, hogy augusztus 15-én kánikulában kell megrendezniük a Nemzeti Vágta első jászsági előfutamát Jászberényben. Energiát nem kímélve locsoltak és hengereztek, hogy az őrült melegben ideálishoz közelítő feltételeket teremtsenek az újerdei pályán.

fotó forrása: jaszsagonline.hu

A Jászságban most először rendeztek előfutamot, de a térség áttételesen eddig is aktív részese volt a Nemzeti Vágtának, hiszen minden évben a Jászkürt hangjára indult a verseny Budapesten, a Hősök terén. A versenyfutamokon kívül a kocsitoló verseny résztvevőinek és lovas kaszkadőröknek is tapsolhattak az érdeklődők, miközben kulturális és gasztronómiai programok váltották egymást.

A Jászsági Vágta a Tállya színeiben induló Vas Jennifer és lova, Április sikerét hozta, másodikként pedig a Nyírbogdányt képviselő Garai Richárd futott be Maxim Rambo nyergében. Ők automatikusan indulási jogot szereztek a Nemzeti Vágta szeptemberi, budapesti futamára. A szabadkártyát a szabályok értelmében Jászberény kapja. A települést pedig a Jászsági Vágtán legjobban szereplő jászsági lovas Horváth István fogja képviselni Hadfi-Szöcske nyergében. 

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarok!

További infók: www.vagta.hu

2015. augusztus 17.