Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Sikeresen startolt a Felvidéki Vágta

Idén először rendezték meg a Nemzeti Vágta szlovákiai előfutamát, a Felvidéki Vágtát. A rekkenő hőség ellenére is több ezer ember látogatott ki a rendezvényre, amely sikeresen debütált 2015. augusztus 8-án Dunaszerdahelyen. 

A Székely és a Vajdasági Vágta után immár a Felvidéken is rendeztek előfutamot, amely ünnepélyes megnyitóval indult, majd izgalmas vágtákkal és különleges lovasbemutatókkal folytatódott. A helyszínre ingyenes autóbuszjárat közlekedett a városból, így könnyen megközelíthetővé vált a sikabonyi repülőtér területén megrendezett Felvidéki Vágta.

13 település nevezett a versenybe, amelyből ketten a Szlovák Futamban vettek részt, 11 település pedig a budapesti Nemzeti Vágta előfutamának dunaszerdahelyi elődöntőjébe jelentkezett. Az előfutamok után 17 órakor startolt el a határon túli döntő, amelynek győztese végül a Somorja színében induló Egri Árpád lett, Becky Smart Girl nevű lován. Másodikként a naszvadi Gerhardt Miroslav és lova, Vad Titán ért célba. A két település mellett szabadkártyásként pedig Dunaszerdahely kapott lehetőséget arra, hogy részt vehessen szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamain.

Hétvégén a vágta futamok közti szünetekben színes programkínálatból választhatott a közönség. Nagy tapsot kapott a Magyarországról érkezett póni, Hamza Viktória szabadidomító bemutatója, de népszerű volt a lovas kaszkadőrök, valamint a Seregi törzs harci bemutatója, a lovaspóló-bemutató és a western show is. A gyermekek számára a kisállat simogató, valamint a mesterségekkel való ismerkedés, a szövés, fonás, és az ólomüveg ragasztás tartogatott kalandokat. A kellemes szombati napot zenés programok, továbbá gasztrostandok és borudvar tette teljessé. 

2015. augusztus 12.