Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Széchenyi Vágta: Szonjadort a kánikula és a vihar sem állította meg

Még a csapongó időjárás ellenére is lelkes közönség és szurkolótábor gyűlt össze az Anger-réten. A Széchenyi Vágtát, vagyis a Nemzeti Vágta soproni előfutamát immár negyedik alkalommal rendezték meg 2015. július 25-én, szombaton.

FRISSÍTÉS:

Változások a Széchenyi Vágta bejutási eredményeiben

 

 

Tökéletes minőségű és biztonságos terepet sikerült biztosítani a versenyzők számára: az Anger réti sporttelep mellett kialakított pályán ugyanis a meleg, majd egy átvonuló vihar ellenére is elszánt lovasok pattantak nyeregbe és vágtáztak településük dicsőségéért. Kilencen indultak el a győzelemért, majd a végső döntőben a három előfutam nyertesei állhattak rajthoz, akik közül a kónyi Koczor József és Szonjador nevű, 5 éves kancája bizonyult a legjobbnak. A Széchenyi Vágta második helyezettje a Tiszafüred-Örvényről érkezett Gyöngy Tamás és lova Édua lett. De a legjobbak mellett a szervező város jogán, a soproni Kropf Laura és a 14 éves kancája, Sydney is ott lesz szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamán.

Az egész napos kikapcsolódást kínáló Széchenyi Vágta futamai között agárbemutató, a magyar puszta világát idéző csikós bemutató, lovagi torna-fegyveres próbák és kopja törés, valamint szabadidomítással képzett lovak előadása is szórakoztatta a közönséget, a gyermekeknek pedig pónilovaglásra és minikörhintázásra is volt lehetősége.

Az idei elővágta ráadásul újdonságot is tartogatott, hiszen most először rendezték meg a 10 és 16 év közötti korosztálynak szóló, Kishuszár Vágta soproni előfutamát. A versenyt Slánicz Dominika és pónija, Gazsi nyerte, így ők is továbbjutottak a budapesti versenyre, melyet a Nemzeti Vágta részeként, szintén a Hősök terén rendeznek meg.

 

2015. július 31.