Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Egy hideg sör, egy kiadós Vágta

Idén harmadszor ad otthont Hernádnémeti a Nemzeti Vágta regionális előfutamának. A kastély mögötti területen dől el 2015. augusztus 1-jén, hogy a Borsodi Vágta versenyzői közül kik képviselhetik településüket szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

A Borsodi Vágta szervezője, a Hernádkak-Belegrád Fejlesztéséért Alapítvány ezúttal is színes, színvonalas rendezvényt állított össze a Vágtára kilátogatóknak. Az első augusztusi szombat legfontosabb programja természetesen a Borsodi Vágta. Az előfutamok délelőtt 11 órától kezdődnek, a döntőt pedig 16 órakor rendezik meg. Tucatnál is több település küldi el lovát és lovasát, hogy kiderüljön, melyikük a leggyorsabb a magyar huszár hagyományokat ápoló legnagyobb hazai lovas rendezvény területi versenyében. A győztesek ezúttal is indulási jogot szereznek, hogy a Nemzeti Vágta döntő futamaiban bizonyítsák ügyességüket, rátermettségüket.

A Borsodi Vágta keretében is rendeznek Kishuszár futamot a gyerek lovasok számára. Ennek a győztese szintén lehetőséget kap, hogy a budapesti Hősök terén versenyezhessen szeptemberben. A komoly tétre menő futamokat ezúttal is látványos programok kísérik. Több bemutatót is tart a Puszta Ötös, lesz állatsimogató, élő tanya bemutató, ügyességi lovas vetélkedő gyerekeknek. A vállalkozó kedvű kicsik lovagolhatnak, a nagyobbak pedig lovas postakocsikázásra mehetnek. Sétáláshoz a kézműves kirakodóvásárt, ücsörgéshez a Borsodban elmaradhatatlan sörsátrat ajánlják a szervezők.

Nyeregbe Borsod! Nyeregbe magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.borsodivagta.hu

Fotók a 2014-es Borsodi Vágtáról »

2015. július 29.