Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Cegléd lovasa dicsőséget szerzett településének

Kellemes emlékekkel térhettek haza a hétvégén a III. Ceglédi Vágta látogatói. A három napos VIII. Bor- és Laskafesztiválon mindenki megtalálta a megfelelő kikapcsolódást: a lovas szórakoztató programoktól a gyerekműsoron át egészen az éjszakai utcabálig.

Már pénteken elstartolt a VIII. Bor- és Laskafesztivál, melynek keretében rendezték meg június 21-én, vasárnap a Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban a III. Ceglédi Vágtát. A szervezők bőséges programkínálattal készültek és, ahogy mondani szokták, volt minden, mi szem-szájnak ingere. A három napos programsorozatban szerepelt lovas felvonulás, főzőverseny, fogathajtó verseny, díjugrató verseny, kaszkadőr lovasbemutató, miközben míves portékák vására és kovács műhely is várta a látogatókat.

Egy 300 személyes, óriás kondérban főzték meg Cegléd legjobb szakácsai a Város Laskáját, de a helyszínen tették közszemlére arany, ezüst és országos hírű boraikat ceglédi, Cegléd környéki és az ország több tájegységének híres-neves borászai. Természetesen zene nélkül sem maradt a közönség: sztár fellépők, koncertek és táncos produkciók fokozták a hangulatot a rendezvényen.

Vasárnap délután tartották a Ceglédi Kishuszár Vágta döntőjét, amit aztán a Ceglédi Vágta izgalmas döntője követett. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a két leggyorsabb lovas szerzett jogot arra, hogy települését képviselje szeptember 18-20. között a budapesti Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamain. Elsőként Csemő lovasa, Petrik Tamás ért célba, lovával, Bájossal, második helyen pedig Cinke hátán Kövesdy István végzett, aki ezzel Cegléd városának szerzett dicsőséget.

2015. június 24.