Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Tahitótfalui Vágta: a Nemzeti Vágta kétszeres bajnoka díszvendégként szurkolt

Nemcsak új helyszínen rendezték meg 2015-ben a Tahitótfalui Vágtát, de új programmal is bővült a kísérő rendezvények sora. Az izgalmas futamokat a településnek győzelmet szerző, kétszeres Nemzeti Vágta bajnok Molnár Gyöngyi sem hagyta ki, aki díszvendégként volt jelen az eseményen.

A Zablakert Lovastanyán rendezték meg a Tahitótfalui Vágtát, ahol a Nemzeti Vágta előfutamai mellett huszárok, lovas kaszkadőrök, díjugratók, fogathajtók és középkori lovagok bemutatói tették még színesebbé a programkínálatot. A kísérő rendezvények között idén egy új program is megjelent, ebben az évben ugyanis a Tahitótfalui Vágta adott otthont a Nyeregszemle engedelmességi és ügyességi terepverseny 2. kupafordulójának. Lovas kellékek, ajándéktárgyak, kézműves vásár és gyermekfoglalkoztató is várta látogatókat. Idén még nagyobb volt az érdeklődés és a jó idő is kedvezett az Elővágta futamainak.


Fotó: Bakos Eszter

A nap legizgalmasabb pontja természetesen a döntő futam volt, ahol városok, falvak szálltak nyeregbe a bajnoki címért. 11 induló közül a Tótfalut képviselő Berghoffer Szandra ért elsőként célba Detlef nevű lovával, majd őt követte Nagymaros lovasa, Schvarzenbart Bálint Betyárral. Velük találkozhat újra a közönség szeptember 18-20-a között a budapesti Hősök terén, ahol településeik színeiben állhatnak rajthoz a Nemzeti Vágta futamaiban.

Molnár Gyöngyiért pedig egész Tahitótfalu szurkol majd, hiszen tavalyi győztesként, egyenes ágon szerzett jogot arra, hogy idén is starthoz álljon a Nemzeti Vágtán lovával, a település képviselőjeként.

2015. június 24.