Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Tahitótfalui Vágta – A dicsőség kötelez

2015-ben új helyszínre költözik a Tahitótfalui Vágta. Ezúttal a Zablakert Lovastanya látja vendégül a Nemzeti Vágta előfutamának résztvevőit és az érdeklődőket 2015. június 20-án. Az egész napos lovas programsorozat díszvendége Molnár Gyöngyi, aki 2014-ben Iceman nyergében Tahitótfalunak szerzett győzelmet a Nemzeti Vágtán.

A tavalyi dicsőség az idei versenyzőket is kötelezi, így várhatóan minden korábbinál izgalmasabb futamok során dől majd el, hogy kik képviselhetik a térséget szeptember 18-20-a között a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

Nem csupán a helyszín új, de a Tahitótfalui Vágtát kísérő rendezvények között is megjelenik idén egy új program: a nyeregszemle Kupaforduló második selejtezőjét rendezik meg az előfutamok között. Az engedelmességi és ügyességi terepverseny kiváló kiegészítése a Vágta gyorsasági futamainak.

A versenyek mellett lovas bemutatókban is gyönyörködhet a Zablakertbe kilátogató közönség: a Nádasdy Hagyományőrző Huszárok andalúz piaffe bemutatója mellett a visegrádi Szent György lovagrend tagjai vonulnak fel. Ezen kívül Ifj. Zerinváry Szilárd suttogó lóidomítása, a History Lovarda ördöglovas kaszkadőr bemutatója és Tahitótfalu minősített fogathajtóinak bemutatója színesíti a programot. Június 20-a így a lovak nagy ünnepe lesz Tahitótfaluban.

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, az előfutamokat 11 órától, a Tahitótfalui Vágta döntő futamát 16 órától rendezik.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.tahitotfalu.hu

Fotók a 2014-es Tahitótfalui Vágtáról »

2015. június 18.