Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ezért a pályáért az Alföldről is elindulnak

Hatodszor rendezik meg 2015. június első hétvégéjén a Győr-Gyirmóti Rodeo Ranch Szabadidőparkban a Nemzeti Vágta regionális selejtező futamát, a Kisalföld Vágtát.

A hely sajátosságaiból kiindulva ismét ötvözik a szervezők a western és a huszárlovas hagyományokat. A szombati nap főszereplői a western lovasok lesznek, akik aréna-, és terep gyorsasági versenyen, ügyességi hordókerülő-, és negyedmérföldes gyorsulási versenyen mérik össze tudásukat. Szintén szombaton rendezik meg a Kamasz Vágta előfutamait és döntőjét. A szigorúan vett versenyek mellett természetesen lovas kaszkadőr showt is láthatnak a Rodeo Ranchre kilátogatók.

A vasárnap teljes egészében a Kisalföld Vágta jegyében telik majd. A szervezők idén is arra számítanak, hogy 15-20 település nevezi majd lovát és lovasát a győr-gyirmóti Elővágtára. A leggyorsabb lovasok ezúttal is indulási jogot szereznek a Nemzeti Vágtára szeptemberben, Budapesten, amikor már a Hősök terén felépített pályán versenyezhetnek településük dicsőségéért.

A Kisalföld Vágta futamait ezúttal is látványos és szórakoztató lovas és nem lovas programok kísérik. A gyerekek a Falu Ördöge című ügyességi versenyen, a felnőttek a Falu traktorosa viadalon mutathatják be fortélyaikat. Lesz hagyományőrző terepíjász verseny, Kishuszár Vágta és a győri hagyományoknak megfelelően Presztízs Futam, ahol a térség politikusai, a rendezvény szponzorai csapnak össze egy kombinált fogathajtó és terepjárós versenyben. Igazi különlegességnek ígérkezik a bugaci csikósok bemutatója, ügyességi versenye és a Csikós Vágta, ahol természetesen szőrén ülik majd meg a lovat.

A szervezők ezúttal is számítanak távolról érkező jelentkezőkre, a korábbi években például alföldi versenyzője is akadt a Kisalföld Vágtának. Azt tartják, hogy a Rodeo Ranch rövid kanyarokból és hosszú egyenesekből álló pályája a leggyorsabb valamennyi Elővágta helyszín közül, amiért érdemes messzebbről is elindulni. A programokat vasárnap este a Kisalföld Sztárja elnevezésű zenei tehetségkutató verseny zárja.

A Kisalföld Vágta ezúttal is pénzdíjas verseny, az első három helyezett lovas 200, 150, illetve 50 ezer forintos jutalmat kap. Az idei esemény a jótékonyság és az összefogás jegyében telik. A nevezési díjak egy részét a szervezők egy 13 éves beteg kisfiú orvosi kezeléséhez ajánlják fel, a Győri Állatmenhely pedig örökbe fogadható kutyákkal és macskákkal vesz részt a Kisalföld Vágtán.

Nyeregbe Kisalföld! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.kisalfoldvagta.hu

Fotógalériánk a 2014-es Kisalföld Vágtáról »

2015. június 1.