Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Stohl nem indulhat a Nemzeti Vágtán

2008 óta a Nemzeti Vágta minden évben megrendezi Jótékonysági Sztárfutamát, a verseny most sem maradhat el! A nagy népszerűségnek örvendő Sztárfutam egy rendkívül izgalmas viadal, és egy jótékony célért folyó nemes küzdelem egyben.

A nyertes által kiválasztott alapítvány 500 000 Ft támogatást kap az OTP Bank jóvoltából, a többi résztvevő pedig fejenként 200.000,- Ft-ot lovagol össze a választott szervezetnek, szintén a bank hozzájárulásával.

Idén Homonnay Zsolt, Pintér Tibor, Kaszás Géza, és Buch Tibor száll nyeregbe a győzelemért!


Stohl András, A 2009-es Jótékonysági Sztárfutam győztese, aki egyébként az elmúlt években rendszeresen rajthoz állt, 2014-ben nem lovagolhat a Hősök Terén. „Sajnálom nagyon, de idén nem indulhatok”- mondja Stohl. „Egyik szemem sír, mert szeretem a Vágtát, szerettem minden versenyt, azt is, amikor nyertem és azt is, amikor utolsó lettem, és mindent, ami közben történt. A másik szemem viszont nevet, mert egy szuper produkcióra készülünk, a MammaMia! című darabot próbáljuk, erre összpontosítok.”- mondta a színész.

Homonnay Zsolt a  Ments életet, Adj Vért Alapítvány támogatásáért vágtat. Pintér Tibor a Bottyán Equus Alapítványért lovagol. Kaszás Géza a Kézenfogva Alapítvány, Fogadd el, Fogadj el! közvélemény-formáló programját segíti, Buch Tibor a Magyar Lovasterápia Szövetség fóti telephelyén található istálló fejlesztéséért küzd. 

Az induló művészek, sportolók évről évre komolyan készülnek a megmérettetésre, hogy megszerezhessék a bajnoki címet. Így van ez idén is, a sztárok hónapok óta keményen edzenek a versenyre. Ki-ki a saját módszereivel, a saját ritmusa szerint, az általa választott lóval tréningezik, jó ideig csak tippelni tudnak, ellenfeleik milyen formában lehetnek. A közös edzés során azonban felmérték egymás erős, és gyenge pontjait. Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója vezette a sztárok edzését, a tréning vidám hangulatban telt, jóllehet Kaszás Géza és Homonnay Zsolt is leesett a lováról, de szerencsére senkinek nem esett baja. A művészek régi barátságban állnak egymással, jelenleg is dolgoznak együtt, mégis komolyan veszik a versenyt, az edzés után mindannyian biztosak a saját győzelmükben…

Az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam szeptember 20-án, szombaton délután lesz a Hősök Terén.

 

2014. szeptember 9.