Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Emberfeletti teljesítmény

A 2014-es Kisalföld Vágta nem jöhetett volna létre, ha a szervezők nem nyújtanak extra, emberfeletti teljesítményt! A zord időjárás ugyanis hajszál híján meghiúsította terveiket.

 
 
Az idén ötödik alkalommal megrendezett Kisalföld Vágtán 17 település képviseltette magát a lovasok összefogásával, a nemzeti lovas hagyományok felelevenítésével. Számos programmal készültek a szervezők, ám a rendezvényt megelőző napon úgy tűnt, a víz elmossa az egészet… A rengeteg esőzés teljesen feláztatta a talajt, az egyébként remek pályát totálisan tönkre téve. A szervezők azonban nem adták fel; reggeltől estig azon dolgoztak, hogy megteremtsék a versenyzés feltételeit, először járhatóvá, majd biztonságossá tegyék a pályát, és rendbe hozzák annak környezetét a látogatók számára. Kilátástalannak tűnő helyzetükből végül egy nagyszerű hétvégét sikerült varázsolniuk, ahol színes családi és gyerek programok, és különböző lovas versenyek, izgalmas futamok szórakoztatták az érdeklődőket.
 
 

Az idei Kisalföld Vágta harmadik helyén Garzó Kata végzett Ásványráróról, a második Sárfi Éva lett Láziról, a győztes pedig Csala Adrienn Győrújfaluból.
 
 
2014. május 28.