Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Balatoni Vágta és gyereknap egyben

Nyeregben a Balaton

A Sarkadi és a Kisalföld Vágta után május 25-én, vasárnap Balatonlelle-Rádpusztán kiderül, a Balaton környéki települések lovasai közül kik vehetnek részt ősszel Budapesten, a Nemzeti Vágtán.

A hagyományos lovas viadal negyedszer érkezik az egyik legkülönlegesebb Elővágta-helyszínre, Rádpusztára. Idén Csurgótól Zamárdin át Súrig összesen 13 település nevezte lovát és lovasát az országos megmérettetés területi fordulójára. Ezúttal is a két leggyorsabb két versenyző szerez indulási jogot, hogy a Hősök terén lovagoljon. Tavaly Szentgál és Súr lovasa jutott tovább a Balatoni Vágtából, mindkét település idén is ott lesz a versenyzők között.
 
 
 
A rendezvény egész napos programot kínál a családoknak, hiszen a Gyereknapra tekintettel ezúttal a szokásosnál is színesebb forgatag várja az érdeklődőket. Az ügyességi játékok és gyermek foglalkozások mellett állatsimogató, pónilovaglás és légvár is várja a legkisebbeket, kerékpár és quad-bérlési lehetőség a nagyobbakat. A szülők a kézműves vásár forgatagában vagy a lovas viadalban résztvevő településeket bemutató Települések Sétányán barangolhatnak. Idén is a Balatoni Vágta vendége lesz Süsü sárkány, az állandó programok kihagyhatatlan pontja pedig a hőlégballonos függeszkedés.
 
 
 
A lovas programok késő délelőtt kezdődnek, a Balatoni Vágta döntőjét 16:15-től rendezik meg. A színpadon Farkas Zsolti, Skrapits Erik, artisták és táncosok szórakoztatják a közönséget. Az ingyenes rendezvény keretében meglátogatható a Magyar Borok Pincéje is, ahol egy helyen kóstolhatóak meg a 22 magyar borvidék zászlósborai, a legjobb hazai pezsgők és eredetvédett pálinkák.
 
 
 
Balatoni Vágta

2014. május 25, vasárnap
Balatonlelle, Rádpuszta, Gasztro Élménybirtok
 
 
2014. május 20.