Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ismét nyeregbe ül Kunkli Tivadar, a magyar harcművészet élő legendája

A kitartása és akaratereje miatt sokak által példaképnek tartott miskolci sportoló tavaly indult először a Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutamán, ám akkor egy hajszállal lemaradt a győzelemről Hajas László mögött. Idén viszont nem adja alább, célja a dobogó legfelső fokára állni.
 
 
Kunkli Tivadar thai-boksz világbajnok, közel négyszáz megnyert és csupán egyetlen elveszített meccsel a háta mögött újabb kihívás előtt áll, de ezúttal lova nyergében. Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutamát, ahol Tivadar – a tavalyi eredményes szereplése után – idén is képviselteti magát. Ezúttal azonban nem akármilyen célt tűzött ki maga elé, csakis az első hellyel lenne elégedett. Ehhez természetesen kemény edzésre van szüksége és persze egy ügyes lóra. Tivadar elszántságát mutatja, hogy semmit sem bíz a véletlenre, így még a Hősök terén megépülő pálya pontos másolatát is „megépítette” a lovarda mellett, és hogy minden stimmeljen képes volt Budapestre utazni, hogy saját maga lépje le a pálya pontos méreteit. Az edzések több hete keményen folynak új lovával, Luxorral, aki egy igazi sportló, és már számos házi bajnokságot nyert. Tivadar elmondása szerint hosszú keresgélés vezetett odáig, míg megtalálta azt a lovat, amellyel az idei Nemzeti Vágtán eséllyel indulhat. Ami edzéseik struktúráját illeti, két lépésből áll össze a komplett felkészülés: az első része az erőnléti edzés, majd azt követi a fiktív verseny, amikor 4-5 lóval együtt, versenyszerűen küzdenek egymással a kiépített pályán.
 
 

Nehezítő körülmény a tavalyihoz képest, hogy idén két jótékonysági sztárfutam lesz, és Tivadar a Bajnokok Jótékonysági Sztárfutamában indul, a legnagyobb lovas tapasztalattal rendelkező lovasok mezőnyében, ahol olimpikon öttusázókkal, Martinek Jánossal, Balogh Gáborral, a londoni olimpiai bronzérmesével, Marosi Ádámmal és a Magyar Lovasszínház igazgatójával, Pintér Tiborral méri össze tudását. Tivadar a Bajnokok Jótékonysági Sztárfutamán nyert pénzdíját a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványnak, a Miskolci Gyerekkórház Daganatos és Leukémiás kisgyerekek életminőségét segítő alapítványnak ajánlja fel.
 
 
 
 
 
 
2012.09.13.