Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Keresztes Ildikó átadja a stafétát Vastag Tominak

A Nemzeti Vágtán tavaly debütált a fogathajtás, az eseményre speciálisan kifejlesztett fogattal, a bigával. A sztárfutamot 2011-ben Keresztes Ildikó nyerte meg, Rékasi Károly, Pataky Attila és Piroch Gábor előtt. A tavalyi bajnok azonban idén átadja a staféta botot mentoráltjának, Vastag Tominak, aki már izgatottan várja a szeptember 15-16-i Nemzeti Vágta sztárfutamát.
 
 
„Tavaly egyetlen nőként sikerült megnyernem a fogathajtó versenyt, hála Lázár Zolinak, aki a segédhajtóm volt. Úgy gondolom, a csúcson kell befejezni, ennél jobb eredményt már nem érhetnék el, ezért az idei versenyen átadom a helyem Vastag Tominak. A Nemzeti Vágta azonban annyira megfertőzött, hogy mindenképpen részt akartam vállalni benne, ezért a dámalovasok felvonulásán veszek részt, igaz nem nyeregben, hanem hintón ülve.” – mondta el Keresztes Ildikó, az X-Faktor mentora.
 
  
 
„A kezdetektől nézem a Nemzeti Vágtát, nagyon megtisztelő, hogy a részese lehetek. Őszintén szólva kicsit tartok a lovaktól, hiszen itt nem egy gépet, hanem egy másik élőlényt kell irányítani, de  most a fogathajtás remek alkalom, hogy legyőzzem a félelmemet. A két domonyvölgyi edzés során már nagyon jól összebarátkoztam ezekkel a csodálatos állatokkal, és remélem, a szombati futamon nem hozok majd szégyent volt mentoromra,  jó helyen zárom a sztárfutamot.” – tette hozzá az X-Faktor felfedezettje.
 
2012.09.11.