Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kocséri Vágta – június 23 - akadályhajtással és főzőversennyel

- A hétvégén Kocsér településen is előfutamot rendeznek –

Egyre több lovas vívta már ki magának a jogot a Nemzeti Vágtán való indulásra, ám korántsem teljes a versenyzők listája. Az elővágták folyamatosan zajlanak, így van még lehetőség a megmérettetésre, a fővárosi döntőbe kerülésre. A június 23-24-i hétvégén például Pest megye legdélibb településén, Kocséron.

 
  
 
A sportpályán nem először gyűlnek össze lovak és lovasaik, a község már nem először rendez Elővágtát. Idén is változatos programok, látványos küzdelem, nemes versengés várja az idelátogatókat.

A szombati nap fő attrakciója a póni- és nagyfogatok akadályhajtása lesz, kiderül, ki a legügyesebb a kisebb és nagyobb lovak irányításában. A hamisítatlan vidéki hangulatot az alföldi ételek főzőversenye garantálja, s bár a zsűri két vidám tagból áll, azért Bede Róbert mesterszakács és Szőke András színművész minden bizonnyal némi humorral fűszerezett kritikát is megfogalmaz majd az indulókkal szemben. A finom falatok mellé harci- és néptáncbemutatót kap a közönség, míg a napot Jó Laci betyár zenés műsora és a Lovasbál zárja.
 
 
 
 
 
A vasárnapi, hagyományos felvonulás után, 10.30 órától kezdődnek az előfutamok, a döntő mezőnye 17 órakor rajtol el. A két időpont között sem fog unatkozni a publikum: sor kerül a polgármesterek akadályhajtására, lesz agárfuttatás, lovas- és csikósbemutató, valamint egész hétvégén a helyi sportélet szereplőinek, művészeti együtteseinek műsora szórakoztatja a közönséget. Mindkét nap vidámpark, kirakodóvásár, fotókiállítás, valamint off-road bemutató és kipróbálási lehetőség színesíti a programok sorát.
 
 
 
 

Hajrá lovasok!
 
Még van idő a felkészülésre a Nemzeti Vágta viadalig!
Nevezzen a versenyre vagy próbáljon szerencsét az Elővágtákon,
hiszen minden Elővágta első két helyezettje indulási jogot nyer
a Nemzeti Vágtán való indulásra is!
 
Versenynapok: Szeptember 15-16. Hősök tere


Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!
2012.06.20.