Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Május 1-én Sarkadi Vágta és Családi Majális!

A Nemzeti Vágta Elővágta rendszerében most már hagyománynak számít, hogy ha majális, akkor Sarkadi Vágta, hiszen több ízben rendezték meg a Nemzeti Vágta Sarkadi Előfutamát.

Sarkad városában most is színes, változatos programmal készülnek a május elsején tartandó „Családi Majális"-ra. Ez az a nap, melyet magáénak érez a város apraja, nagyja. A város és vonzáskörzetének polgárai örömmel és nagy számban vesznek részt ezeken a rendezvényeken.

Már április 30-án várják programok az odalátogatókat:
20.30-kor a MÁV Fúvószenekar vezetésével hagyományos fáklyás felvonulás indul a Középiskola udvaráról. A végállomás a Vásártér, ahol a 20 éves jubileumát ünneplő Grund együttes szolgáltatja a zenét az utcabálhoz. 23.00 órától  Night Party az Iparos Clubban, zenél Dr .Mokan és Dj.Széplucky!


Az Anti úti sportpályán május 1-jén 9.30-kor ünnepi megnyitóval kezdetét veszi a sarkadi családi majális, melynek keretében sor kerül a Sarkadi Vágtára. A település harmadik alkalommal rendezi meg az Elővágtát, ahol a tervek szerint három előfutamot követően a délutáni döntő első két helyezett versenyzője a budapesti Nemzeti Vágta versenyére is indulási jogot nyer. A nevezők között határon túli települések is vannak, többek között Sarkad testvérvárosa Nagyszalonta.

Több, mint 20 éves hagyományra tekint vissza a nemzetközi amatőr fogathajtóverseny, melynek keretében pónifogatok, egyes, kettes fogatok akadályhajtására kerül sor, ezt csikós-, Puszta 5-ös-, íjászbemutató színesít majd.

És lesz tombolahúzás is, melynek főnyereménye egy csodaszép csikó!

A sportpályával szemben, a Vásártéren kulturális programok szórakoztatják a közönséget helyi amatőr csoportok és zenészek közreműködésével. A gyerekeket interaktív foglalkozásra várja a Bábika együttes. 13.00-tól zenél Márió a harmonikás, 18.00-tól motoros kaszkadőr bemutató ejti ámulatba a közönséget!
20.30-tól Magna Cum Laude ingyenes élő koncertje a vásártéri színpadon, utána tűzijáték az Éden-tó fölött!
Részletes program a www.sarkad.hu honlapon!

Várják szeretettel Önt és kedves családját Sarkadra, Békés megye egyik legnagyobb majálisára.

 

További fotók a 2011-es Sarkadi Vágtáról > >>

2012.04.27.