Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szujó Zoltán Baján vágtázik

- “Nyeregbe Vidék, Nyeregbe Magyarország” -
Idén, június 2-6 között ismét megrendezik a Nemzeti Vágtát. A szervezők legnagyobb örömére, a városok és falvak ünnepe egy egész éves, országos programsorozattá teljesedett ki: 2010-ben 14 vidéki közösség csatlakozott a rendezvényhez, amelyek önálló előfutamokat szerveznek.

A versenysorozat nyitóhelyszíne Baján lesz, Bácskai Vágta néven, április 24-én, szombaton. A rendezvényre sztárvendégként az RTL Klub műsorvezetője, Szujó Zoltán érkezik.

 „Nagyon várom már, hogy láthassam azokat a versenyzőket, akik a budapesti Vágta döntőjében részt vesznek majd. Számomra is fontos és hasznos, hogy ott legyek az előfutamokon, hiszen én vezetem a műsort június 6-án. Baját kifejezetten kedvelem egy régi, gimnáziumi emlékem miatt, amely a Sugovicához köthető” – mesélte a műsorvezető.

 

Fiatalabb koromban egy lovas farmon dolgoztam, így elkerülhetetlen volt, hogy megtanuljak lovagolni. Az utóbbi időben azonban a sok elfoglaltság miatt kevés időm maradt ennek a szenvedélyemnek hódolni” – tette hozzá Szujó, aki vállalta, hogy közvetíti a Bácskai Vágta döntő futamát, sőt fogatot is hajt.
 
A Petőfi-szigetre látogatók megkóstolhatják a helyi jellegzetes ételeket, italokat, valamint színes lovas programoknak, izgalmas versenynek lehetnek szemtanúi.
 
Mivel én is vidéki vagyok, szívesen megyek vidéki rendezvényekre, forgatásokra. A mostani különösen nagy élmény lesz, hiszen a feleségem és a lányaim is elkísérnek. Egyébként a nejem és a nagyobbik lányom is aktívan lovagolnak. Az egész család a lovas sport szerelmese” – tette hozzá Szujó.