Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Tavasszal vidéken indul a Nemzeti Vágta!

- A magyar városok és falvak ünnepét 2010-ben Széchenyi István emlékére rendezik -

Már tavasszal, a helyi előfutamokkal elkezdődik a Nemzeti Vágta, amelyre eddig nyolc település nevezett be. Sarkad, Baja, Bácsalmás, Bikal, Rádpuszta, Gyenesdiás, Győr és Kocsér helyben méretteti meg lovasait, a versenyek győztesei pedig elindulhatnak a budapesti Hősök terén, a június 5-6 közötti Nemzeti Vágtán
A győzelem
Németh Sándor a 2009-es Nemzeti Vágta győztese

Jövőre június 5-6-án ismét elindul a Nemzeti Vágta a Hősök terén. Magyarország elsőszámú lovas eseményén 100 település lovasa küzd meg, ezúttal is a Milleneumi emlékmű körül felépített pályán. A látványos versenyek mellett történelmi lovasbemutatók, tüzes lovas show, gyerekprogramok, gasztronómiai fesztivál és 100 település kulturális különlegességei várják a látogatókat.
 
A Nemzeti Vágta idei programsorozata új lovas pályával gazdagodik: 2010-ben az 56-osok terén is épül egy 1500 néző befogadására alkalmas lovas pálya Széchenyi Pálya néven, amelyen bemelegítések, önálló versenyek, látványos rendezvények kapnak helyet. Itt már szerdán, azaz június 2-án elkezdődnek az események, amelyek egészen vasárnapig, június 6-áig tartanak.


Némeh Sándor

Suták Vanda

Stohl András
 
Németh Sándor, a tavalyi Bácsalmás színeiben indult Vágta győztes jövőre újra rajthoz áll, ahogy a sztárfutam nyertese, Stohl András is.
 
„Decemberben már nyergeljük fel National Face-t. A lónak tehát már nem sok ideje jut pihenésre, ahogy nekem sem. Alaposan felkészülünk a Vágtára, hiszen felejthetetlen érzés volt emberek milliói előtt átszakítani a célszalagot” – mesélte a tavalyi győztes, és egyben az ország legjobb zsokéja.
 
„Gyakran járok lovagolni, de áprilistól ráerősítek. Úgy érzem, illik ott lennem, már csak azért is, hogy megadjam a lehetőséget a többi indulónak a győzelemre, hogy hasonló öröm érje őket, mint engem. Aztán ki tudja, lehet, megvédem a címet” - mondta Stohl.
 
Suták Vanda, a 2008-as Nemzeti Vágta nyertese is komolyan készül a következő megmérettetésre, méghozzá húgával, Csengével együtt, aki nővére nyomdokaiba léphet. „A húgommal keményen edzünk a Vágtára, ahol már ő is szeretne nevezni. Nagyon ügyes, még az is előfordulhat, hogy legyőz engem…” – mesélte mosolyogva a Nyíregyházát képviselő Suták Vanda.


 
A Vágta pálya díszburkolatán lévő állóhelyek, a Hősök tere közepe ezúttal is, mint ahogy eddig, díjmentesen látogatható! A pályát és a Hősök terét körbevevő lelátókra jegyek a helyszínen válthatók. A Széchenyi Pálya (SZéP) eseményeit a program jellegétől függően jeggyel vagy térítésmentesen lehet igénybe venni.