Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta őrült módra

Batyus Galopp néven megrendezik a Nemzeti Vágta őrült változatát. A rendezvényre bármivel lehet nevezni, ami nem közlekedési eszköz: a tyúk, a tehén, a kecskesajt vagy a csiga is indulhat. A fődíj pedig az Ivádi Szent Grál.

Nemzeti Vágta karikatúrájának ötlete Ivád településtől származik. A heves megyei község kitalált egy versenyt azok számára, akik a Nemzeti Vágta után egy kis bolondozásra vágynak. 

„A Batyus Galopp nem a Nemzeti Vágta ellen irányul, hanem azzal összhangban, kiegészítő, és nem utolsó sorban humoros rendezvényként jön létre. Ez a verseny egyfajta karikatúrája a kistelepülések szegénységének, paródiája a Nemzeti Vágtának, miközben komolyan szeretnénk megmutatni, hogy mi is élünk, nekünk is vannak „kincseink”. A Batyus Galopp igazi „gőzkieresztős”, vidám, humoros, a komolyságot sok tekintetben nélkülöző esemény lesz” – vetítette előre Ivád polgármestere, Ivády Gábor.
 
Az augusztus 15-ei versenyre lovon kívül bármivel lehet nevezni, ami nem közlekedési eszköz. Legyen az birka, tyúk, tehén, vagy madzagon húzott porszívó.
 
Terény egy kecskesajttal nevez, amit madzagon húz a polgármester maga után. Természetesen ebben az esetben a kecskesajt idejét mérik.
 
Magyarhertelend egy olyan autóval indul, amelynek két eleje, két kormánya, két sofőrje van, és össze-vissza szambázik.
 
Ivád pedig egy Míg-21-es vadászrepülőgép vízszintes vezérsíkjával nevez be, csak még nem tudják, miként juttatják célba.

Mánfán, már most edzőtábort tartanak a csigáknak, hogy a leggyorsabbat hozzák el a versenyre. A lényeg a jó hangulat, a móka és a humor.
 
A fődíj az Ivádi Szent Grál, a Gyalog Galopp után szabadon. A győztes település pedig megkaphatja a jogot arra, hogy a következő Batyus Galoppot megrendezze.

 

Batyus Galopp - Versenykiírás letöltése (.pdf) >>>
Batyus Galopp - Versenyszabályzat letöltése (.pdf) >>>

Batyus Galopp Ivád település honlapján >>>