Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hernádkak-Belegrád lesz a Nemzeti Vágta előfutamainak következő állomása

Augusztus 7-én, szombaton Hernádkak-Belegrádon mérkőznek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért.

Hétvégén ismét fergeteges lovas ünnep várható, hiszen a hagyományokhoz híven immár 9. alkalommal a Borsodi Vágta állomásával folytatódik a Nemzeti Vágta elővágta futamsorozata. A rendezvény keretén belül számos érdekes és izgalmas programmal várja az érdeklődőket Hernádkak-Belegrád.

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mond dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott és a rendezvény fővédnöke, és a Nemzeti Vágta főkapitánya, Székely Tibor.

A megnyitót követően kezdődnek kishuszár és felnőtt előfutamok. A Kishuszár Vágtára rekordszámú nevezés érkezett: összesen 16 fiatal tehetség méri össze tudását a szombati versenyen. A Vágta Előfutamon 12 nagylovas küzd meg az októberi budapesti Nemzeti Vágta helyekért. A rendezvényt további programok színesítik, így zenés-táncos műsorok, néptánc bemutató, valamint kirakodó vásár. Délután A jó LaciBetyár és Kiss Kata koncertjét élvezheti a közönség.

A Borsodi Vágta döntő futama 17.00-kor várható, amely után kiderül, kik képviselhetik településüket a budapesti Nemzeti Vágtán, október 2-án és 3-án.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2021. augusztus 4.