Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Geszti Péter esete Overdose-zal

Vágta bokrétát kapott a csoda ló

A veretlen magyar versenyló, hatalmas fölénnyel nyerte a Kincsem Parkban rendezett galoppversenyt, ahol Geszti Péter kivételes helyzetet élvezett: a futam előtt találkozhatott a csodalóval.

 

Suták Vanda vezette fel Overdose-t a Kincsem Parkban
Suták Vanda vezette fel Overdose-t a Kincsem Parkban


"Azt mondják, 1963 óta nem volt kint ennyi ember a Kincsem Parkban. Rendkívül jó hangulatú esemény volt, amelyhez mi annyiban igyekeztünk hozzájárulni, hogy a tavalyi Nemzeti Vágta nyertese, a Nyíregyházát képviselő Suták Vanda vezette fel huszáros díszkísérettel a futamot. Emellett egy óriási Vágta bokrétát is átadtunk Overdose-nak. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar lovas sportnak igazi világsztárja született, és mi jelen lehettünk utolsó hazai versenyén. A Nemzeti Vágta számára fontos a lovas kultúrát népszerűsítő események sikere, és nyilvánvaló cél, hogy az ilyen események egymást segítsék." - mondta Geszti Péter, akit egészen lenyűgözött Overdose.

 

Geszti Péter és Overdose
Geszti Péter és Overdose

"A futam után tűztük rá a Vágta bokrétát, s bár még igencsak vérben forgott a szeme, jól szemügyre vettem közelről. Egészen elképesztő mit művel ez a csupaizom, csupaideg paripa, aki egyébként szuperatléta létére rendkívül kecses, finom és légies benyomást kelt. Úgy vágtázott, mint amikor James Bond bekapcsolja a rakétameghatást az autóján. Örülök, hogy sikerült vele találkozni. Búcsúzóul annyit súgtam a fülébe: "Ne legyél szégyenlős, nyerjél meg mindent! A te sikeredből nem árt a túladagolás" - mesélte Geszti, aki már gőzerővel készül a legnagyobb hazai versenyre, a május utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtára.

 

Geszti Péter és Overdose
Geszti Péter és Overdose