Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hétvégén megküzdenek a felvidéki magyar lovasok

2019. május 25-én Dunaszerdahelyen állnak rajthoz a Felvidék lovasai, hogy megküzdjenek a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. Az idei Felvidéki Vágta programjai már péntek este elkezdődnek, majd szombaton az Elővágta futamokon szurkolhatnak a látogatók.

Idén is izgalmas kísérő programokkal és sztárfellépőkkel jelentkeznek a Felvidéki Vágta szervezői. Péntek este csallóközi hangulat várja az érdeklődőket tradicionális étel- és italspecialitásokkal, valamint a Víg özvegy című nagyoperettet élvezhetik, akik ellátogatnak a sikabonyi repülőtéren kialakított helyszínre.

Szombaton megküzdenek egymással a felvidéki magyar lovasok, és kiderül, melyik három versenyző állhat majd rajthoz októberben a Hősök terén. Idén is a versenyzők között lesz a tavalyi Felvidéki Vágta bajnoka, Schavel Péter, aki ismét Filou Csinos nyergében száll versenybe. Az idei évben is megrendezésre kerül a nemzetközi futam, ahonnan egy versenyző képviselheti majd országát a Nemzeti Vágta nemzetközi futamán.

A szombati programok között lesz futóverseny több távban, játszópark korabeli játékokkal, lovaglással és állatsimogatással, íjászbemutató, valamint történelmi lovas produkció.. A Felvidéki Vágta sztárfellépői Curtis, valamint Szikora Róbert és az R-GO, így garantált a remek szórakozás az V. Felvidéki Vágtán.

Előzetes jegyvásárlás és további információk a http://felvidekivagta.sk/ oldalon.

2019. május 23.