Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Csetény lovasa volt a leggyorsabb a Tisza-tavi Vágtán

A tavalyelőtti Nemzeti Vágta bronzérmese ismét bizonyított

Meggyőző fölénnyel nyert Csetény község színeiben Vörös József Csipa nevű lovával a Nemzeti Vágta tiszafüredi előfutamán. A július 29-én megrendezett Tisza-tavi Vágtának már másodjára adott otthont a Tisza-tó fővárosa. Csetény mellett a két másik dobogós, Táborfalva és Somorja, illetve a házigazda jogán, Tiszafüred lovasa is megmérkőzhet szeptemberben a Hősök terén, a 10. Nemzeti Vágta mindent eldöntő selejtezőjében.

Beigazolódott a papírforma a múlt hétvégi Tisza-tavi Vágtán, hiszen a tavalyelőtti Nemzeti Vágta bronzérmese, Vörös József volt a leggyorsabb az indulók között. A felnőtt lovasok futamának legjobbjain túl, a Kishuszár Vágta első helyezettje, Makoviczki Martin is részt vehet Újkígyóst képviselve a budapesti Nemzeti Vágtán Fáni nevű lovával szeptember 15 és 17 között.

Az idei Elővágta sikerességét jól mutatja, hogy idén még több település jelentkezett, mint tavaly. Összesen 17 lovas állt rajthoz, Mezőgyán, Táborfalva, Csétény, Tiszafüred, Hatvan, Füzesgyarmat, Geszt, Kereki, Hajdúböszörmény, Fegyvernek, Újfehértó, illetve két szlovák település Somorja és Zsigárd képviseletében. A növekvő igényt látva, a szervezők jövőre is szeretnék folytatni a megkezdett küldetést, hogy még inkább fellendítsék a térség lovas életét.

 

További információk: www.vagta.hu

A következő elővágták helyszíne és időpontja:

augusztus 5.         Lendva

augusztus 12.      Hernádkak-Belegrád

augusztus 13.      Szentlőrinc

augusztus 19.      Zirc

augusztus 20.      Gyenesdiás

augusztus 26.      Kecskemét

augusztus 27.      Kaposvár

Fotógalériánk a 2017-es Tisza-tavi Vágtáról »

2017. augusztus 4.