Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hírös Vágta a Hírös 7-en

Ismét igazi népünnepélynek ígérkezik augusztus 27-én, a kecskeméti Hírös 7 keretében megrendezendő Hírös Vágta. A Nemzeti Vágta regionális előfutamának idén harmadszor ad otthont Bács-Kiskun megye székhelye. A város jóvoltából a verseny olyan környezetbe költözhet, amelyet kifejezetten lovak és lovasok részére építettek. Az Izsáki úton levő Rudolf laktanya a 8. Tersztyányszky huszárezred számára készült 1887-ben Lechner Ödön tervei alapján.

Kecskemét elhatározta, hogy a Rudolf laktanya területén egy centrumot hoz létre az épülő Campus diákjai számára. A Hírös Vágta szervezőinek az a célja, hogy az egykori huszár laktanyába visszahozza a lovat és a létesülő szabadidőközpontban megtalálja a lovassportok helyét is, egy évente megrendezendő huszártalálkozó szervezésével pedig tisztelegni kívánnak az országért vérüket adó egykori huszárok emléke előtt.

A szervezők az elmúlt két év legsikeresebb kísérő programjaiból szemezgettek az idei Hírös Vágta menüjének összeállításakor, hogy az érdeklődők a lehető legjobban szórakozhassanak akkor is, ha épp nincsenek versenyek a pályán.

Immár hagyománynak mondható, hogy a Hírös Vágta programjai reggel 9-kor huszártábor-állítással kezdődnek, majd a huszárok díszes felvonulást tartanak a városban. A versenyprogram 12:30-kor a Hírös Vágta előfutamaival, majd a Kishuszár Vágtával kezdődik, köztük pedig nemzetiségi huszár bemutatót láthat a közönség. Megelevenítenek számos huszárjátékot, a tárogató és a duda hangjaira pedig huszártoborzó verbunkost is járhatnak a kedvet kapó gyerekek és szüleik egyaránt.



Késő délután rendezik meg a Hírös Fogat Vágtát, 17 órától pedig a Hírös Vágta döntőjében kiderül, hogy kik képviselhetik majd településüket szeptember 16-18-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban. A lovas versenyek eredményhirdetése után az agárverseny résztvevőinek szurkolhat a közönség, az augusztus 27-i kecskeméti programot pedig idén a Bugaci Ménes lovas bemutatója zárja. Egész nap állatsimogató várja a gyerekeket, lovas szakkiállítás pedig a felnőtteket.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.hiros7.hu/hiros-vagta 

Fotógalériánk a 2015-ös Hírös Vágtáról »

2016. augusztus 25.