Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Éppen csak nem osztott még autogramot a Kishuszár Vágta győztese

Mórocz Mercédesz nyerte a Bóbita támogatásával megrendezett Magyar Posta Kishuszár Vágtát. A 11 éves lány alig két éve kezdett lovagolni. A Hősök terén szerzett győzelme egyben az eddigi legszebb születésnapi ajándéka is.

A 2013-as Kishuszár Vágtán még ötödik lett, idén azonban már megnyerte a versenyt a 11 éves Mórocz Mercédesz Morcos nevű pónijával. Az ifjonc lovas noha még csak két éve lovagol, egyáltalán nem számít rutintalan versenyzőnek, hiszen a Kincsem park póni futamainak is rendszeres résztvevője.

Tavaly annyira jól éreztem magam a Kishuszár Vágtán, hogy már akkor elhatároztam: ha lehet, 2014-ben is megpróbálom a versenyt. Most sokkal jobban sikerült minden, mint tavaly. Az nem zavart meg, hogy az első rajt érvénytelen lett, második nekifutásra szerencsére sokkal jobban sikerült indulnom, így bár végig szoros versenyben, de meg tudtam nyerni a futamot” – mesélte Mercédesz, aki 9 évesen ült először lóhátra, de manapság már elég intenzíven, napi rendszerességgel lovagol. Azt még nem döntötte el, hogy marad-e a galoppnál vagy esetleg kipróbálja magát a díjugratásban is. Iskolájában mindenesetre már most nagy sikert aratott.

„Olyan sokan gratuláltak, hogy alig bírtam megköszönni, de autogramot még nem adtam senkinek!”

 

2014. október 1.