Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nagy lóerő hétvége a Balatonnál

A Faludi sík leggyorsabb lovasait keresik
Strandról a lóversenypályára

Augusztus 16-án és 17-én a Balaton nyugati medencéje lesz a lovas élet fellegvára, ugyanis Gyenesdiáson rendezik meg a Nemzeti Vágta regionális előfutamát, a Festetics Vágtát.

Immár ötödik alkalommal érkezik a Vágta-staféta a nyugat-balatoni régióba. A kétnapos rendezvénysorozat idén is közelebb hozza az emberekhez a lósport és a lovas kultúra hagyományait, emellett pedig remek kikapcsolódást jelent majd a családoknak.

Keszthely, a Balaton fővárosa a szombati program házigazdája. A Helikon Kastélymúzeumban egész nap vásári forgatag várja a látogatókat a lovas kultúra jegyében. Népművészek, népi iparművészek kínálják kézműves portékáikat, melyek a lótartáshoz, a lósporthoz, illetve a lovas hagyományokhoz kapcsolódnak.

Vasárnap Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfaluja rendezi meg az immár ötödik Festetics Vágtát a Faludi síkon, a megújult Festetics pályán. Ott derül ki, hogy a pompás lovak és a felkészült lovasok közül kik képviselhetik településüket, illetve régiójukat szeptemberben Budapesten, a Hősök terén. Ezúttal is a két leggyorsabb versenyző szerez indulási jogot a Nemzeti Vágta döntő futamaiba.

A Festetics Vágta előfutamait, illetve döntőjét most is színes programok ölelik körül. Nyeregbe ülnek majd a kishuszárok, de a szervezők más izgalmas versenyeket is ígérnek több kategóriában. Huszárok, dámalovasok, fogathajtók, díjlovasok mellett karusszel koreográfiában is gyönyörködhet a közönség. Hamza Viktória szabadidomítási bemutatója után Varga Miklós ad rövid koncertet. Természetesen a legkisebbek pónira pattanhatnak, a nagyobbaknak pedig lovas ügyességi versenyek kínálnak egész napos kikapcsolódást Gyenesdiáson. A Festetics Vágta döntő futamát fél 6-kor rendezik a Faludi síkon. A két leggyorsabb lovas jutalma – a dicsőségen túl -, hogy részt vehetnek majd szeptemberben Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

Nyeregbe Balaton! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.gyenesdias.info.hu

 

2014. augusztus 11.