Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Új helyszínen a Széchenyi Vágta

- 2014. augusztus 2. – SOPRON, Anger-rét –

Augusztus 2-án, szombaton ismét Nyugat-Magyarországra érkezik a Vágta-forgatag, ekkor rendezik meg a Széchenyi Vágtát, a Nemzeti Vágta soproni előfutamát. A versenynek idén az Anger-rét ad otthont.

Májusban már rendeztek a térségben egy elővágtát, akkor a Kisalföld Vágtán Győr és környékének lovasai mérték össze erejüket. Most Sopronon a sor. Az Anger-réti sporttelepen a már hagyományosnak mondható Vágta-forgatag várja a lovak szerelmeseit. Az ingyenes rendezvényen derül ki, hogy melyik két lovas képviselheti települését a Nemzeti Vágta szeptemberi, budapesti viadalán. Mivel a Nemzeti Vágta célja nem csupán a versenyzési lehetőség biztosítása, a nézők ezúttal is közel kerülhetnek a lovas hagyományokhoz és persze a lovakhoz.

A  Vágtát most is színes programok kísérik. Már délelőtt 10 órától érdemes lesz kilátogatni a helyszínre, családi és gyermekprogramok, állatsimogató, pónilovaglás várja az érdeklődőket egész nap. Az előfutamok 13 órától kezdődnek. Felvonulnak a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület lovasai, Hamza Viki szabadidomításból tart bemutatót, de lovagi torna, agár-, csikós és solymász bemutató is színesíti a programot. A Széchenyi Vágta esti döntője előtt lovas kaszkadőrök mutatják meg tudásuk legjavát, a díjkiosztás után a Flört zenekar, illetve a Balázs Fecó Band lép színpadra.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!
További infók: www.prokultura.hu

2014. július 31.