Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Közösen komatálaztak a Nemzeti Vágta sztárjai

- Rúzsa Magdi világszintűvé tenné a Nemzeti Vágtát -

Idén is hazánk legnépszerűbb sztárjai állnak a Nemzeti Vágta rajtvonalához. A Lázár Fivérek és Geszti Péter egy családias hangulatú piknik alkalmával, finomságokkal teli, barátságot jelképező komatállal hívta meg a hírességeket a Vágtán való részvételre, így a jótékonysági sztárfutamra, a kocsitoló és fogathajtó versenyre, valamint a dámalovaglásra. Trokán Nóra, Rúzsa Magdi, Szöllősi Györgyi, Hajas László, Kaszás Géza, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Bebe, Fábry Sándor és Rékasi Károly boldogan vállalták a szeptember 18-i megmérettetést.

 

 

Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a Nemzeti Vágta elnöke, Lázár Zoltán és Mondok József társelnökök, illetve Geszti Péter kreatív igazgató, a hagyomány szerint komatállal kérte fel a hírességeket a Nemzeti Vágtán való részvételre. A közös falatozás alkalmával Geszti Péter elmondta, a komatál átadás egy régi tradíció a Nemzeti Vágta életében és még annál is régebbi népszokás. A Vágta esetében évekre nyúlik vissza ez a kedves gesztus, amely szerint a stáb mindig egy finomságokkal megrakott tállal kéri fel a résztvevőket a versenyre.

A Nemzeti Vágta egyik új tulajdonosa Lázár Vilmos elárulta, több tartalmi újdonság is várható idén, mint például a kettes fogat kocsik, amelyeket speciálisan a Hősök terén futó pályára fejlesztenek ki.

 


 „Minden évben egy híres történelmi személy, vagy család számára ajánljuk fel a Nemzeti Vágtát, idén a Bercsényi családnak. Rengeteget megtudtam róluk, tehát azáltal, hogy közelebb kerültem a Vágtához a néprajzi és történelmi ismereteim is kibővültek.”– mondta Vilmos, és viccesen hozzátette – „Reméljük, nem tettek rossz lóra velünk, amikor átadták nekünk a Nemzeti Vágta tulajdonjogát.”

Idén az újdonságok mellet új sztárok is feltűnnek a mezőnyben. Trokán Nóra először áll rajthoz, amit nagy izgalommal vár. 

Igaz, hogy három éves korom óta lovagolok, de az utóbbi öt évben nem nagyon tudtam ennek az időtöltésnek hódolni.  Azért is örültem a felkérésnek, mert ez az esemény remek alkalom arra, hogy újra lóra üljek. Láttam az előző évek versenyeit, és tudom, hogy nem lesz egy sétagalopp, de állok elébe, és nagyon büszke vagyok rá, hogy egy ilyen rangos rendezvényen indulhatok.


 

Rúzsa Magdi is első vágtázó, a különleges hangú énekesnő dámalovaglásban indul.
 
Nagyon jó dolognak tartom a Nemzeti Vágtát, mert felhívja a magyarság figyelmét, hogy lovas nemzet vagyunk, és hogy törődnünk kell a hagyományainkkal. Jó lenne, ha a határon túliak is még többen bekapcsolódnának ebbe a szép tradícióba, hiszen ez előrébb mozdítaná a nemzeti eszmét. Sőt annak is örülnék, ha világszintűvé nőné ki magát az esemény.”  – szögezte le az énekesnő, akinek álma talán nem is olyan távoli, hiszen ebben a hónapban lesz az első határon túli előfutam Sepsiszentgyörgyön. A Székely Vágtára rengeteg vendéget várnak határon innen és túl.